Česká pojišťovna Mistrovství České republiky 2015

Největší sportovní svátek šplhu na laně proběhne v OC Galerii Harfa v Praze pod záštitou hlavního sponzora – Česká pojišťovna.

Jaký bude letošní ročník? Kdo jej vyhraje? Na tyto a všechny další otázky, se dozvíte odpověď v sobotu se symbolickým datem 12. 12. 2015. Letošní sezóna byla o dost jiná než předchozí, protože tradičního lídra Aleše Nováka (který se šplhu již přestal věnovat) nahradil Štěpán Muchka. Tomu odpadli i obvyklí konkurenti Tomáš Filip a Ondřej Košťák, které trápí vleklá zranění. Otevřelo se proto okno druhé a třetí pozice pro neméně kvalitní závodníky, jako Dan Martinec, Pavel Macháň či Karel Janda. Zda dokáží Tomáš s Ondřejem ještě natrénovat tak, aby promluvili do pořadí na stupních vítězů, či dokonce urvali zlatou medaili, se již nechme překvapit. Jak jsme už ale nastínili, letošní Česká pojišťovna MČR slibuje opět velice kvalitní časy s nervyrvoucími souboji v hlavní kategorii.

Napínavé budou i další kategorie. Ženy a dorostenky – padne opět nový český rekord v podání Petry Růžičkové, nebo si vezme zpět štafetu Veronika Szabóová? V dorostenecké kategorii se zdálo být relativně rozhodnuto, ovšem v posledním nominačním závodě doslova vystřelil Matěj Cigl, který se zlepšil o neuvěřitelných 0,7 sekundy na 3,32 a na Česká pojišťovna MČR pojede jako adept na zlato. Tento nadějný mladík ze Sokola Brno I má před sebou ještě dvě celé sezóny v této kategorii, takže se rozhodně máme na co těšit.

Přinášíme vám tedy propozice závodu a zároveň prosíme o registraci pomocí formuláře, viz níže (v případě potíží s formulářem, zašlete tyto údaje na email info@svetsplhu.cz).

Připomínáme, že ve všech kategoriích se mohou zúčastnit pouze závodníci registrovaní v ČGF pro sezónu 2015.

Výkonný výbor šplhu na laně

Propozice

Česká pojišťovna Mistrovství České republiky 2015 – Propozice

Nominační žebříček

Česká pojišťovna Mistrovství České republiky ve šplhu na laně používá systém nominací v průběhu celé sezóny, kdy se mají všichni závodníci možnost nominovat alespoň jedním platným pokusem. V případě mužů je zapotřebí zdolat osmimetrovou výšku lana za čas lepší jak 12 sekund, přičemž dorostencům se musí časomíra zastavit pod 7 sekundami.

Pokud by se dostavili všichni nominovaní, pořadatelé by se museli poprat s návalem závodníků čítajícím více než 100 hlav. Kdo se vměstnal do této skupiny se dozvíte v Nominačním žebříčku na Česká pojišťovna MČR 2015.

Plakát letošního MČR

Česká pojišťovna Mistrovství České republiky ve šplhu na laně 2015 - Plakát

Česká pojišťovna Mistrovství České republiky ve šplhu na laně 2015 – Plakát