Rádi bychom Vám s velkou radostí představili novou podobu toho největšího webu o olympijském šplhu na laně. Právě doména SvětŠplhu.cz prodělala razantní rebuild, když přešla z propůjčovaného rozhraní služby webnode.cz na redakční systém WordPress. Ten již běží na našem hostingu a na vlastní databází s plným přístupem (to se o předchozí verzi nedalo říci).

Co to přinese Vám, čtenářům a návštěvníkům www.SvětŠplhu.cz?

  • Hlavní, čeho si všimne častý návštěvník, je samozřejmě vzhled webu. SvětŠplhu dostal novou titulní ikonu, která se nese v moderním stylu. Snaží se na první pohled nastínit, o čem tento web je.
  • Starší web byl tvořen již před mnoha lety. Jak každý ví, technologie jdou kupředu rychleji nežli blesk. Proto tak nebylo výjimkou, že šíře webu zabírala maximálně třetinu šíři monitoru. Nehledě na rozměr rámce s textem, který vyplnil sotva čtvrtinu vodorovného parametru rozlišení zobrazovacího panelu. Nový web se snaží toto maximalizovat, aby se návštěvníkovi konzumoval obsah snadno a pokud možno co nejpříjemněji.
  • Velkou slabinou bylo zobrazení v mobilním režimu. Dle některých výzkumů jsou dnešní internetové stránky z více než poloviny zobrazovány právě na chytrých telefonech a tabletech. Velká roztříštěnost poměru stran a rozlišení obrazovek dala vznik takzvanému responzivnímu vzhledu, který dynamicky přizpůsobí obsah webu jakékoli obrazovce či velikosti okna prohlížeče, aby byl čitelný a přehledný. Právě takovým vzhledem disponuje nový web SvětŠplhu.cz, takže již nebude žádný problém konzumovat obsah tohoto portálu.

Menu portálu SvětŠplhu.cz

  • Zmíněný redakční systém WordPress se stal velice oblíbeným nástrojem. Skýtá obrovskou komunitu vyvíjející tisíce doplňků, které administrátorovi poskytnou vše, na co si vzpomene. Již nyní proto můžete vyzkoušet náhled na Kalendář akcí. Pomocí měsíčního zobrazení, či seznamu, zjistíte přehledně výčet jednotlivých závodů a akcí týkajících se světa šplhu. V detailu události tak můžete přehledně zjistit, kdo je pořadatelem, kde přesně se závod koná, či kolik je startovné.
  • Sekce Závody se nyní zdánlivě zúžila, nicméně starší ročníky sezóny se schovali do Archívu závodů.
  • Příspěvky (v sekci Aktuality) je nyní nově možno komentovat, a tak se případný dotaz bude vztahovat přesně k tomu obsahu, který je předmětem diskuse.
  • Přihlašování na vybrané závody nyní bude mnohem více snadné, než-li dříve. V aktualitě o závodu, či přímo v detailu události v kalendáři bude jednoduchý formulář, který vyplníte a více se již nemusíte starat. Pokud využijete registraci/přihlášení na tento portál a vyplníte požadované údaje, formulář Vás již pozná a předvyplní známé údaje. Registrace k závodu tak bude pouhou chviličkou.
  • Ostatní sekce, jako jsou Žebříčky, Pravidla či sekce Tréninku zůstaly prozatím beze změny, ovšem postupem času projdou také omlazovací kůrou 😉 .

 

www.SvětŠplhu.cz v novém hávu

www.SvětŠplhu.cz v novém hávu

Ladění webu

Protože nebylo možné v testovacím režimu odstranit všechny mouchy, bugy či další nesrovnalosti, prosíme o trpělivost v prvních dnech používání, případně o zaslání konkrétního problému na admin@svetsplhu.cz.

V případě problémů doporučujeme ve vašem internetovém prohlížeči vymazat soubory cookies a zkusit operaci opakovat.

Děkujeme a přejeme příjemné využívání portálu www.SvětŠplhu.cz.