Díky organizátorům okolo Karla Jandy máme možnost každoročně vyjet na koupaliště a jen tak mimochodem si při slunečném počasí zašplhat. Již loňský ročník nám naznačil, že tento závod nabízí podmínky pro velmi rychlé časy (vzpomeňme na Tomáše Poučka s párkem v ruce nebo Martina Vacka jakožto prvního závodníka co venku zašplhal pod šest). Ani letošní rok tomu nebyl jinak.

Na 4,5 m jsme v prvním kole viděli nevídané časy a protože již máme zkušenosti, že když všichni lezou nějak rychle, bude cosi nekalého s umístěním čidla. Ano, čidlo bylo v prvním kole nízko, ale zřejmě to závodníky nahecovalo a chtěli divákům a organizátorům dokázat, že na to mají.
Pěkně popořadě pojďme na dorostence.
Pátý Dan Zeisek z Příbrami s časem 4,26 s byl bohužel jediným závodníkem, který se na tomto závodě nepodíval pod čtyři sekundy.
Tomáš Ettel z Libně si poprvé dal nový osobák pěkně na 3,98 s a čekal co Marek Novotný (také z Libně). Ten tedy nelenil a dal si také osobák za 3,83 s. Oba skvělí, ale na dominantní dvojici Ondřeje a Adama (mohli jste o nich číst jakožto o dvou nejrychlejších dorostencích) to zdaleka bohužel není.
U Ondry Klíče jsme neoficiálně ručně změřili na Tarzanovi čas 2,91 s a byla otázka, než oficiálně pod tři půjde. Inu 2,85 s je úžasný čas, který je jeho novým rekordem. Ale to o to hlavní a nejlepší se postaral Adam Novotný. Jeho nový osobní rekord není ničím menším než světovým rekordem dorostenců na 4,5 m. Jeho hodnota o nemalý čas stáhla předchozí rekord a anály je potřeba přepsat. Nový král má čas 2,62 s.

4,5 m za 2,62 sekund – NOVÝ SVĚTOVÝ REKORD – Adam Novotný

Ženskou kategorii nemohu nějak ve svých záznamech najít, ale vím jediné, že Veronika Szabóová vyhrála s časem překvapivě pod 5 sekund – 4,77 s a druhá Jana Hurdálková si zase udělala osobní rekord a dostala se hluboko pod 6 sekund – 5,78 s. Bronzová Kiselicová Jana si také zaslouží zmínku – hezkých 7,28 s.

Hlavní kategorii mužů zmíním pouze u závodníků, jejichž časy byly pod rychlostí 1 m/s (kam bohužel těsně hlavní organizátor a příležitostný moderátor Karel Janda nespadal).
Filip Šmejkal se tento závod potýkal s nedohmaty a jeho nejlepší čas měl tentokrát hodnotu 7,32 s.
Natanael Měcháček se hezky předvedl pouze v prvním pokuse 6,86 s a pak mu nějak došlo.
Na bronz v hodnotě 6,21 s od Tomáše Poučka to stejně stačit nemohlo, tak kam se hnát. Tomáše nečekaně porazil o nejnižší možný rozdíl 0,01 s Patrik Valut6,20 s. Zlato opět a bez překvapení skončilo na krku Martina Vacka, který skutečně v této sezóně nemá naprosto žádnou konkurenci a začíná se svou vysokou a rychlou výkonností podobat Aleši Novákovi. Nejlepší čas Martina tentokrát v hodnotě 5,90 s. Takový byl jubilejní 10. závod v Libčicích a my se těšíme na 11.