Vzhledem k aktuálním nepříznivým mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví jsme se na poslední chvíli rozhodli letošní ročník tradičního Tarzana opět odložit, tentokrát na letní měsíc, a to konkrétně 14. srpna. Důvodem tohoto termínu je snaha uspořádat závody opět na Sofijském náměstí v Praze Modřanech, které loni prošlo rozsáhlou rekonstrukcí, přičemž červen je velice plný již odloženými závody a červenec bývá doba dovolených.” řekl Tomáš Filip, ředitel závodu.

Dále uvedl, že díky rekonstrukci náměstí proběhla radikálním oživením i konstrukce samotná, a tak se máme na co těšit.

Velká cena Jižní Moravy 2021 - plakát

I pořadatelé z Brna se rozhodli o odsunutí svého závodu tradičně pořádaného v nákupním centru Olympia Brno. Zda bude toto klání ve zmíněné lokalitě, nebo zda si pro nás brněnští připravili jiné místo, to zatím není známo, a tak buďte s námi a již brzo se to dozvíte.

VC Memoriál Ladislava Váchy + MČR žáků a žákyň 2021

Nynější nelehká, již dlouho se táhnoucí, pandemická situace si žádá své oběti. Zda se mezi tyto oběti zařadí i Veletrhy Brno, není známo, ovšem všichni věří, že se tak nestane. Hlavně i kvůli tomu, že právě v rámci “Festivalu sportu, tance a zábavy“, tedy tradičního SPORT Life! je naplánována Velká Cena Memoriál Ladislava Váchy 2021, a to konkrétně na 27. listopadu.

Spolu s ní se bude historicky poprvé konat separátní Mistrovství ČR žákovských kategorií (tedy kategorií I. a VI.). Tyto dříve pomíjené kategorie neměly svůj prostor na MČR, vždy byly sloučeny se staršími kategoriemi, a tak přišli brněnští s tím, že pro ně udělají separátní Mistrovství, a to v rámci poslední Velké Ceny v roce, těsně před MČR ostatních kategorií.

Všem závodníkům přejeme mnoho tréninků, které v uplynulém více jak půl roce nebylo jednoduché absolvovat, ovšem situace se stále lepší, a tak věříme, že formy všem opět naskáčou právě na jejich oblíbené závody.

Nejbližším závodem je nyní stále Memoriál Bedřicha Šupčíka. V této době by měla být vládní nařízení opět o kus příznivější, a tak snad budeme moci počítat i se všemi již nedočkavými fanoušky a závodníky.