Komentář letošního Memoriálu Karla Hofmana pojmeme trošku netradičně. Většina klasických psavců tentokrát na tomto závodě chyběla, a tak jsme poprosili “palestráka-nepalestráka”, odchovance z Budějic. Přečíst si tedy můžeme dojmy závodníka Martina Trnky.

Pohled závodníka Martina Trnky

Při teplotě prostředí varnsdorfské haly, kdy nám málem mrzly energeťáky u pusy, se nedaly čekat žádné extrémní výkony. Jediný zajímavý se mohl zdát souboj o třetí (možná druhé) místo, jelikož přijel Štěpán Muchka (1. místo čas 6,39 s v rozházeném prvním pokuse). Celkově 9 borců v kategorii Muži, dva seveřani nad 14 s, poté monstrózní vršovický gymnasta Filip Šmejkal: 8,36 s. Následují příbramští bratři, kteří vymáčkli ze své poctivé přípravy na domácí memoriál 7,89 a 7,48 s. Další tři, kteří na MČR obsadili 3., 4. a 6. místo, si rozdělili zbylé medaile a bramboru následovně. Pákař z Palestry (Patrik Valut) ve druhém pokusu 6,69 s na 13 sáhů sklidil “stříbro”. Až do třetího pokusu (a dle favorizace z neuvěřitelného výkonu z MČR) vedl Kohoušek. Budejovický palestrák (Martin Trnka) však (i přes bolesti úponů deltových svalů z euforického tréninku po brutální zkoušce) bronzový Kohouškův čas 7,28 s z prvního kola zrušil nejistým výkonem za 7,02 s. Na což už sesazený Kohoušek nedokázal odpovědět. V posledním kole mu tak nadělil 6,89 s a urval první bednu, za 3. místo. O 2 desetiny zaostávaje za druhou příčkou.

Kategorie seniorů. Coufal 10,12 s, Jokel 12,40 s (spokojen, že překonal čas z tréninku naměřený od nesoustředěného syna Víti, Vláďa Matouš 12,84 s. Dorostenci nic moc, brácha by jim to natřel (Pozn. redakce: jedná se o Jana Trnku s OR 3,31 s, tak uvidíme co v něm bude na Schodišti, zda obhájí svými činy slova svého bráchy 😉 ): Valut jr. 4,11 s, a místní 4,95 s, 6,74 s a NEUVĚŘITELNÝCH 30,49 s!!! Že by nový rekord?

Jak jste si mohli přečíst, žádné extra překvapení se nekonalo, zmiňme jen oněch 30,49 s na 4,5 m (!) laně. Výkon úctyhodný, věříme, že by s tímto počinem měli problém i zkušení závodníci…