Nadšenců, jako je Petr Doseděl ze ZŠ Česká Třebová, by mělo být rozhodně více. Říkáte si, že pořádně nevíte o kom je řeč? Pak vězte, že tento učitel tělocviku umí být do šplhu na laně opravdu zapálený. Tak ku příkladu, díky němu si jeho škola objednala vlastní časomíru a jsou pravidelnými odběrateli nových lan. Neděláme to často, ale rádi bychom zde zveřejnili alespoň pár řádků a nějakého toho dokumentačního materiálu z okresního finále Ústí nad Orlicí.

Okresní finále základních škol ve šplhu – okres Ústí nad Orlicí

Je tomu dnes sice již měsíc, co se toto klání odehrálo, tedy 16. 12. 2016, nic to ale nemění na tom, že se evidentně povedlo. Pořadatelé sice na základních školách zařazují šplh na tyči pro dívky a pro chlapce šplh na laně bez přírazu nohou, ovšem ze stoje. Nicméně i tak si našel šplh na laně dle regulí Olympijského Šplhu své místo, a tak se šplhalo tímto způsobem alespoň doplňkově. Aby se borci mohli před svými fanynkami náležitě předvést, soutěžilo se ještě doplňkově na zbrusu nové přenosné hrazdě, kde závodníci dosahovali i 20 poctivých shybů.

Závodu se zúčastnilo slušných 60 závodníků a závodnic a 9 základních škol z celého okresu. Že tím umí pořadatelé žít, dokazuje i pěkné video, které z tohoto závodu vytvořili. Jak to tedy tamním borcům šplhalo, se můžete podívat na zmíněném videu níže. Věříme, že Petrovi podaří tyto nadšená školáky přivézt na letošní závody v hojnějším počtu a že třeba obsadí nějaké pěkné příčky. Našlápnuto k tomu rozhodně mají!