Díky skvělé práci organizátorů ze Sokolu Brno I jsme mohli prožít další pěkný závod, tentokrát v motivačním prostředí výstavy Sport Life uprostřed haly V Brněnského výstaviště po strop nacpané sportovci.

Přijměte tento zrychlený report, který plně charakterizuje naši úplně stejně zrychlenou návštěvu Brna.

Dorostenky a ženy – 4,5 m

Kategorie žen i dorostenců byly nepochybně velmi zajímavé, bohužel jsme je neviděli, takže jen zprostředkovaně podle výsledkové listiny můžeme konstatovat, že Petra Růžičková si odskočila z kvalifikace boulderového závodu, aby suverénně vyhrála za 5,75 s a ještě jí zbylo dost sil i na vítězství ve finále boulderového závodu.

Dorostenci – 4,5 m – Nový král této kategorie!

Sport Life - VC Memoriál Ladislava Váchy 2016Podle výsledkové listiny dorostenců můžeme konstatovat, že jsme pěkný pitomci, že jsme nevyrazili o hodinu dřív, protože to musela být podívaná. Asi se dalo čekat, že Matěj Cigl před domácím publikem poleze dobře, a taky že jo. Překonal dosud platný dorostenecký rekord Karla Jandy (3,06 s) a stanovil novou hodnotu dorosteneckého rekordu Matěje Cigla na 2,99 s. Gratulujeme! Přitom i další 4 dorostenci zalezli pěkné časy pod 4 sekundy a před nadcházejícím mistrovstvím dali najevo, že boj o medaile (jmenovitě o stříbrnou a bronzovou) budou ještě zajímavé.

Senioři – 8 m

Mezi veterány vyhrál domácí Milan Krejčí, který v poměrně těsném souboji porazil Luboše Jokela z Palestry. Souboj by byl snad ještě těsnější, kdyby Lub neměl v nohách závod v běhu z rána.

Muži – hlavní kategorie – 8 m – Mysleli jsme si, že letošní favorit na MČR je jasný

Závod mužů byl tentokrát také velmi napínavý, a to také díky závodníkovi, který v této kategorii vůbec nezávodil. Matěj Cigl si mimo soutěž zašplhal také na osmimetrovém laně a celkem se na to dalo koukat. Tedy spíš jsme čuměli s otevřenou hubou, protože Matěj po prvním kole neoficiálně vedl s časem 6,93. V dalších kolech posunul svůj neoficiální rekord dokonce na 6,65 s, ale to už se naštěstí zlepšili i nejlepší muži a odsunuli ho na neoficiální 3. místo. Ale to nic nemění na tom, že Matěj je v 17 letech opravdu velkou nadějí našeho sportu, v některých složkách šplhačské výkonnosti momentálně nemá konkurenci, zejména jeho technika a hubenost jsou fenomenální, přitom na natrénování síly a na rozvoj dynamiky má pořád ještě dost času.

Sport Life - VC Memoriál Ladislava Váchy 2016V oficiálním závodě na 8 metrů se podle očekávání rozstřelili Ondra Košťák se Štěpánem Muchkou. Celý závod se prali o desetinky, až v posledním kole šel do vedení Ondra za 6,46 s a vzápětí ho Štěpán porazil o 2 setinky – 6,44 s. Třetí Pavel Macháň 6,83 s. Z dalších účastníků určitě stojí za zmínku návrat Adama Kočiše a Filipa Šmejkala po dlouhé pauze.

Tentokrát v rychlosti a bez pompézního závěru: pořadatelům díky a na MR na viděnou.

MF

Sport Life – výsledky závodů

VC Memoriál Ladislava Váchy 2016 – výsledky (sobotní závody)

Brno SportLife 2016 – závod základních a středních škol – výsledky (páteční závody)

Plakát závodu

VC Memoriál Ladislava Váchy 2016 - plakát - Sport Life

VC Memoriál Ladislava Váchy 2016 – plakát – Sport Life