KOMPLETNÍ VÝSLEDKY závodu

Komentář závodu Karla Jandy

Předposlední víkend v srpnu přišlo do Libčic výborné počasí a s ním i tradiční již 12. velká cena ve šplhu na laně a doprovodný závod ve šplhu na tyči. V sobotu 19. 8. hostil areál šplhu na libčické plovárně závodníky a závodnice  z celé ČR, kteří se utkali v mnoha věkových kategoriích. Nebyla nouze o atraktivní podívanou a vybrat si mohl opravdu každý, neboť bylo vypsáno pro letošek 13 dětských kategorií a 4 pro dospělé.

U dětí se událo opravdu hodně zajímavých soubojů a za zmínku stojí, že naši svěřenci a svěřenkyně z místního Sokola vybojovali celkem 7 cenných kovů. V žácích I vyhrál domácí Rudolf Štis jak na tyči 3m, tak na tyči vysoké 4,5m, v žácích III bral zlato domácí  Nikita Stavrov na tyči 4,5m. U domácích žákyň I utekla bedna jen o píď a Nela Jarůšková se tak dostala ke stříbru až na tyči vysoké 4,5m. Další stříbro brala naše Viky Rajnyšová v kategorii žákyně III na tyči 4,5m, dále pak ještě uzmula zlato na laně vysokém 3m, kde předvedla fantastické výkony. Její sestra Andělka sice nedosáhla na bednu, ale na tyči 3m a především pak ještě na 4,5m předvedla též parádní výkony a ve svém ročníku narození nenašla přemožitelku. Z žákyň III si nakonec vybojovala bronz domácí Viky Brožková.

Za ženy se povedlo z naší jednoty Sokola startovat pouze Janče Hurdálkové, která si svým novým osobním rekordem na laně 4,5m bez přírazu nohou zajistila příčku nejvyšší a s časem 4,88s se posunula na 3. místo v historii šplhu žen!

V mužské hlavní kategorii stojí za zmínku Martin Vacek, který za domácí barvy obhájil  zlato v nejrychlejším čase v historii venkovních závodů na laně 8m bez přírazu nohou, jeho hodnota nyní činí 5,61s!

Závěrem všem zúčastněným moc děkujeme, že jste se přišli podívat a mohli tak být svědky nejenom mnoha osobních rekordů závodníků a závodnic z různých koutů republiky na závodě, který se snažíme rok co rok posouvat dále k Vaší spokojenosti. Osobně pak děkuji rozhodčímu Pavolu Niezgodskému, který k nám každoročně jezdí a dokonce nám i výrazně pomáhá s chodem závodu, který jsme letos organizovali celkem ve třech lidech. Proto velké díky patří holkám Áje Vídeňské a Janče Hurdálkové, bez kterých bych nebyl schopen letošní závod vést. V neposlední řadě ještě děkujeme za sponzorování závodu našemu městu Libčice nad Vltavou, které sponzoruje již řadu let náš tradiční Memoriál a kolegům ze Sokola Dvora Králové n. L. za super fotky.

Za všestrannost a šplh Sokola Libčice
Karel Janda

Galerie fotografií Sokola Dvora Králové n. L.