Jelikož se výjimečně obvyklí “psavci” komentářů tohoto webu nezúčastnili Memoriálu Jardy Gruncla 2017 kvůli jisté akci, sepsal nám Palo Niezgodzký krátký popis, jak to 3. 9. probíhalo právě na libčickém koupališti.

Soutěžící v Libčicích překvapilo nečekaně chladné počasí. Soutěž kategorií žáků byly proto přesunuty a úspěšně proběhly v místní Sokolovně.
Soutěž všech starších kategorií se tradičně odehrála na místním koupališti. Startovní pole hlavního závodu mužů bylo citelně ochuzeno o neúčast závodníků ŠSK Palestra, kteří se den před závodem zúčastnili svatby úřadujícího mistra republiky Ondry Košťáka – gratulace.
Navzdory chladnějšímu počasí, soutěž měla dobrou výkonnostní úroveň a nepostrádala na dramatičnosti. Favoriti si nechali své nejlepší pokusy až na finálový čtvrtý pokus (viz výsledky). Velmi dramatický byl též druhý pokus domácího Karla Jandy, který při dohmatu v 10 metrech dostal křeč do bicepsu pravé paže a nemohl bez pomoci slézt. Jen díky důmyslnosti “libčické Eiffelovky” se mu povedlo slézt po žebříku konstrukce. Za organizátory si, kromě zmíněného Karla, pochvalu zaslouží taky Vráťa Vorel. Při poruše měřícího zařízení museli oba několikrát mimo soutěž vylézt nahoru a zkontrolovat zařízení. Soutěž mužů a seniorů se nakonec odšplhala jenom na jednom laně. Lehký chaos v organizaci a průběhu soutěže už patří k libčickému folklóru. Snad do některého z jubilejních (třeba k desátému) ročníku se to už povede.

Děkujeme tedy za něj a přikládáme kompletní výsledky Gruncla 2017 i se všemi početnými kategoriemi

Kompletní galerii celého závodu si můžete prohlédnout v této webové galerii rajce.net Hannah Bártíkové.

Memoriál Jardy Gruncla 2017 - plakát

Memoriál Jardy Gruncla 2017 – plakát