26. 1. 2017 proběhlo zasedání Výkonného výboru Olympijského šplhu (VVOŠ) a zástupců Velkých Cen (VC) a významných závodů před zahájením sezóny roku 2017.

Hlavními body zasedání VVOŠ byly mimo jiné tyto:

  • Volby členů výkonného výboru pro 4leté období sezón 2017 – 2020. Předsedu opět obhájil Václav Kotlan z Příbrami a ve výboru přibyly dvě nové tváře. Viz zápis níže či seznam členů výkonného výboru.
  • Změna kvalifikačních kritérií pro nominaci na MČR. Zasedání se usneslo, že je nově zapotřebí splnit alespoň 2 účasti na VC a významných závodech Časová kritéria přitom stačí pokořit v jedno případě. Limity časů se pro tento rok nemění, ovšem možná se toho dočkáme napřesrok. Časy závodníků se natolik zlepšují, že začíná pojem “finále” na MČR postrádat smysl. Podívá se do něj i dvě třetiny startovní listiny, což je nebývalé.
    Podrobně si tato kritéria můžete prostudovat v Pravidle č. 8.
  • Školení rozhodčích. Nově bude možné se nechat vyškolit jako rozhodčí pro závody v OŠ. Na každé VC, kde bude přítomen Pavol Nigezgodzký, projdou zájemci školením a stanou se tak rozhodčími, kterých je nyní nedostatek. Je zřízena sekce www.svetsplhu.cz/rozhodci, kde budou podrobnosti a kontakt na rozhodčí. Organizátoři závodů tak budou moci kontaktovat rozhodčí na přímo, kvůli jejich účasti na konkrétních závodech. Zde bude uveden i aktuální seznam proškolených rozhodčích.
  • Další body jednání a diskuse, které probíhaly u pomyslného kulatého stolu, najdete v podrobném zápise níže či v dokumentech.

 

Za výkonný výbor přeje portál SvětŠplhu mnoho úspěchů do nadcházející sezóny a mnoho překonaných osobních rekordů. Na viděnou na prvním letošním závodě Memoriál Karla Hofmana v severočeském Varnsdorfu.